Qafëmolla është një nga shtigjet më pranë kryeqytetit. Pranë Tiranës, në parkun kombëtar të Dajtit ndodhtet rruga më e bukur e përshtatshme për ciklizmin malorë. Shtegu të lë pa frymë, e këtu nuk bëhët fjalë vetëm për vështirësinë sportive, por më shumë për bukurinë natyrore.

Qafëmolla është një nga ato udhëtimet që ia vlen të bëhet më shumë se një herë, pasi nuk është asnjëherë njësoj.  Kjo për vetë faktin se në këtë zonë kemi të katërta stinët. Një ndryshim I vazhdueshëm I peisazhit, ku në pranverë duhet përshkruar një lumë për të dalë në anën tjetër për të vazhduar rrëgëtimin. Ndërkohë që edhe gjatë dimrit është e mundur të bëhen ture ku shikohen majat me dëborë dhe i ftohti është I përballueshëm edhe I këndshëm për të shëtitur me bicikletë.

Total distance: 35919 m
Max elevation: 1059 m
Min elevation: 135 m
Total climbing: 1233 m
Download
[:sq]

Qafëmolla është një nga shtigjet më pranë kryeqytetit. Pranë Tiranës, në parkun kombëtar të Dajtit ndodhtet rruga më e bukur e përshtatshme për ciklizmin malorë. Shtegu të lë pa frymë, e këtu nuk bëhët fjalë vetëm për vështirësinë sportive, por më shumë për bukurinë natyrore.

Qafëmolla është një nga ato udhëtimet që ia vlen të bëhet më shumë se një herë, pasi nuk është asnjëherë njësoj.  Kjo për vetë faktin se në këtë zonë kemi të katërta stinët. Një ndryshim I vazhdueshëm I peisazhit, ku në pranverë duhet përshkruar një lumë për të dalë në anën tjetër për të vazhduar rrëgëtimin. Ndërkohë që edhe gjatë dimrit është e mundur të bëhen ture ku shikohen majat me dëborë dhe i ftohti është I përballueshëm edhe I këndshëm për të shëtitur me bicikletë.

 

Total distance: 35919 m
Max elevation: 1059 m
Min elevation: 135 m
Total climbing: 1233 m
Download

Leave a Comment